School of Architecture N.T.U.A. | Σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π
Architectural Design 9, 2015-16 | Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός 9, 2015-16
Faculty: A. Vozani, A. Kourkoulas, I. Mari, T. Pagonis | Διδ. Ομάδα: Αριάδνη Βοζάνη, Ανδρέας Κούρκουλας, Ιφιγένεια Μάρη, Θάνος Παγώνης
Teaching Assistants: A. Chazapis, R. Karatzouni, N. Magouliotis | Επικουρικό Διδακτικό Έργο: Ράνια Καρατζούνη, Νίκος Μαγουλιώτης, Αντώνης Χαζάπης



Την υλοποίηση σημαντικών σε έκταση και σημασία έργων στις πόλεις ακολουθεί "αναδιάρθρωση", τόσο σε υπερτοπικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Το άμεσα κτισμένο περιβάλλον των μετώπων "μεταλλάσσεται" αργά ή γρήγορα μέσα από μια σειρά παραμέτρων (οικονομικών, κοινωνικών, λειτουργικών), χωρίς να έχει προηγηθεί συχνά ένας στρατηγικός ευρύτερος σχεδιασμός όρων και προϋποθέσεων. 

Η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα σήμερα αφορά τη στέγαση της Εθνικής Βιβλιοθήκης, της Νέας Λυρικής Σκηνής και του πάρκου που τα συνοδεύει στην κατάληξη της λεωφόρου Συγγρού, στην περιοχή του παλιού Ιππόδρομου. Τόσο το ίδιο το έργο, όσο και η δυνατότητα του "ανοίγματος προς τη θάλασσα, θα αλλάξουν δραστικά την "ταυτότητα" της περιοχής. 

Ως περιοχή μελέτης επιλέγονται τα Ο.Τ. που περιβάλλουν το νέο έργο. Τα σημερινά "μέτωπα" χαρακτηρίζονται από πολυμορφία και αποσπασματικότητα, τόσο ως προς τη δομή και τη μορφή τους, όσο και ως προς τις χρήσεις. Η περιοχή - γνωστή ως γειτονιά του "ρεμπέτικου" από το 1930 μέχρι και το '60 - αναζητά το νέο της ρόλο μέσα από τις νέες σχέσεις και δυναμικές που διαμορφώνονται.

Sunday, January 12, 2014

Layout για τις πινακίδες παρουσίασης


    Στον σύνδεσμο (εδώ) υπάρχει υπόδειγμα πινακίδας Α1 για τις παρουσιάσεις των εργασιών σας. Στο υπόδειγμα αυτό που είναι σε flatten μορφή αρχείου photoshop, θα πρέπει να προσθέτετε τα ονόματά σας με γραμματοσειρά Century Gothic 24. 
    Σταδιακά και ξεκινώντας από τις έξι ομάδες που παρουσίασαν στο μάθημα της Πέμπτης 9/1, θα πρέπει όλες οι ομάδες να αναρτήσετε στο blog του μαθήματος τις παρουσιάσεις που αφορούν: 
α. Μεγάλα έργα και κατοίκηση. Διεθνή παραδείγματα. (οι μισές ομάδες)
β. Ιστορικό υπόβαθρο και τάσεις ανάπτυξης. (οι άλλες μισές)
γ. Στρατηγικές παρέμβασης και σχεδιαστικές προθέσεις. (όλες)

Αναρτώντας το υλικό σας στο blog πρέπει:
α. Να βάλετε τίτλο στην ανάρτηση
β. Να επισυνάψετε τις πινακίδες σας από την Εισαγωγή Εικόνας
γ. Οποσδήποτε να βάλετε Ετικέτες (από το μενού Ετικέτες στα δεξία της σύνθεσης ανάρτησης). Όλοι πρέπει να αναγράψετε την ετικέτα Projects προκειμένου η ανάρτησή σας να εμφανιστεί στη σχετική σελίδα του blog (Σπουδαστικά Θέματα/Projects). Επιπλέον είναι καλό να αναγράψετε στις ετικές τα ονόματά σας και ανάλογα με την ανάρτηση, Διεθνή παραδείγματα ή Ιστορικό-Τάσεις και αν θέλετε κάτι που θα μπορούσε να είναι μονολεκτικά ή με μία φράση η πρότασή σας. Τα παραπάνω βοηθούν την ομαδοποίηση των αναρτήσεων και κατ' επέκταση τη θεματική αναζήτηση στο blog.

No comments:

Post a Comment